Praktische info & Toegankelijkheid

PRAKTISCHHet festival vindt plaats in het stadscentrum van Lommel op zaterdag 16 juni en zondag 17 juni van 14u tot 18u. De toegang is volledig gratis!

AANGENAME WANDELROUTE

Voor de veiligheid en het comfort van alle bezoekers is een vaste wandelroute voorzien in één richting langsheen alle acts. Onderweg kom je tal van verrassingen tegen. Volg het aangeduide festivalparcours, dat je via de verschillende invalswegen bereikt.

FIETSEN

Fietsen zijn niet toegelaten op het festivalparcours. Dit is erg onpraktisch, zowel voor jezelf als de medebezoekers. Er zijn 4 ruime fietsenparkings voorzien aan het festivalparcours.

PROGRAMMAFLYER

Een handige programmaflyer met overzicht van alle acts is gratis mee te nemen aan de verschillende invalswegen van het festivalparcours, op de evenementenparking, bij CC De Adelberg en Toerisme Lommel.

HORECA & HANDELAARS

Het is gezellig vertoeven bij de vele horecazaken en hun terrassen in het centrum van Lommel. Sommige horecazaken verwennen je zelfs met een beeldig menu. Verschillende winkels zijn tevens op zondag geopend.

TEUTENMARKT

Op zondag zorgt een gezellige teutenmarkt voor een warme dag met tal van antiek- en brocanteriestandjes.TOEGANKELIJKHEID  

De organisatie van Beeldig Lommel garandeert de toegankelijkheid van het festival voor mensen met een beperking.

Parking Mudakkers, vlak aan het festivalparcours, is uitsluitend gereserveerd voor personen met een beperking.

In samenwerking met STAP Lommel (stedelijke adviesraad voor mensen met een handicap) worden er begeleide festivalrondgangen voorzien:

 • Rondgang voor minder mobiele mensen:
  • Zaterdag 16 juni om 14.00 uur (samenkomst aan Parking Mudakkers)
   Begeleiding is voorzien.

 • 2 audiotochten met gids voor blinden en slechtzienden:
  • Zaterdag 16 juni om 13.30 uur
  • Zondag 17 juni om 13.30 uur
  • Ervaren gids van dienst is Nicole Lafosse. Beide rondgangen starten met een voelmoment. Deelnemers worden ontvangen in CC De Adelberg. Vervoer van en naar station of bushalte is mogelijk. Begeleiding is voorzien.

Voor meer informatie en om in te schrijven:

Festivalsecretariaat Beeldig Lommel
CC De Adelberg
E: beeldiglommel@lommel.be
T 0032 (0) 11 399 699

BELEVING

Veel artiesten nodigen uit om even stil te staan bij hun act. Op deze manier geniet je van een optimale beleving van hun performance. Geef kinderen en rolstoelgebruikers steeds de mogelijkheid om dichter bij de beelden te komen.