Praktische info & Toegankelijkheid

PRAKTISCH


Het festival vindt plaats in het stadscentrum van Lommel op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni. U kunt de acts aan het werk zien tussen 14u00 en 17u00. De toegang is volledig gratis!

AANGENAME WANDELROUTE

Voor de veiligheid en het comfort van alle bezoekers is een vaste wandelroute voorzien in één richting langsheen alle acts. Onderweg kom je tal van verrassingen tegen. Volg het aangeduide festivalparcours, dat je via de verschillende invalswegen bereikt. Het parcours kan je een week voor het festival al raadplegen op de website.

SLOTHAPPENING

Van 17.15 tot 17.45 uur is een prachtige slothappening voorzien in het Prinses Astridpark, gelegen achter CC De Adelberg. Geniet van een dansante performance en zie alle artiesten samen verzameld!

PROGRAMMAFLYER

Een handige programmaflyer met overzicht van alle acts is gratis mee te nemen aan de verschillende invalswegen van het festivalparcours, op de evenementenparking, bij CC De Adelberg en Toerisme Lommel. Het programmaoverzicht is eveneens een week voor het festival te raadplegen op de website.

BELEVING

Veel artiesten nodigen uit om even stil te staan bij hun act. Op deze manier geniet je van een optimale beleving van hun performance. Geef kinderen en rolstoelgebruikers steeds de mogelijkheid om dichter bij de beelden te komen. Afgelopen editie kregen we bezoek van de VRT Nieuwsdienst, bekijk hier de reportage: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/17/welkom-in-de-wondere-wereld-van-de-levende-standbeelden/HORECA & HANDELAARS

Het is gezellig vertoeven bij de vele horecazaken en hun terrassen in het centrum van Lommel. Sommige horecazaken verwennen je zelfs met een beeldig menu. Verschillende winkels zijn tevens op zondag geopend. Op zondag zorgt een gezellige teutenmarkt op het Hertog Janplein voor een warme dag met tal van antiek- en brocanteriestandjes.

TOEGANKELIJKHEID  

De organisatie van Beeldig Lommel garandeert de toegankelijkheid van het festival voor mensen met een beperking.

Parking Mudakkers, vlak aan het festivalparcours, is uitsluitend gereserveerd voor personen met een beperking.

In samenwerking met STAP Lommel (stedelijke adviesraad voor mensen met een handicap) worden er begeleide festivalrondgangen voorzien:

  • Rondgang voor minder mobiele mensen
  • 2 audiotochten met gids voor blinden en slechtzienden
      Ervaren gids van dienst is Nicole Lafosse. Beide rondgangen starten met een voelmoment. Deelnemers worden ontvangen in CC De Adelberg. Vervoer van en naar station of bushalte is mogelijk. Begeleiding is voorzien.

Voor meer informatie en om in te schrijven:

Festivalsecretariaat Beeldig Lommel
CC De Adelberg
E: beeldiglommel@lommel.be
T 0032 (0) 11 399 699