17 & 18
juni
2023
Facebook Instagram

PRAKTISCHE INFO

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni start het gratis festival om 13 uur en eindigt om 17 uur. Beeldig Lommel doet er alles aan om het festival zo bereikbaar en toegankelijk mogelijk te maken. Er zijn fietsparkings, autoparkings met shuttlebussen en er wordt extra openbaar vervoer ingezet. Voor blinden en slechtzienden wordt er een begeleide audiotour voorzien.

 

Festivalparcours

Het festivalparcours van 2,5 km lang brengt je langs alle beeldige acts. Er is een vaste aangeduide wandelroute in één richting om de veiligheid en het comfort van de vele bezoekers te garanderen. Het parcours is volledig verhard en goed toegankelijk. Deze is langs meerdere invalswegen te betreden, gelieve wel steeds de wandelrichting te respecteren.
De gratis festivalbrochure geeft een handig overzicht van het parcours en de (horeca)voorzieningen onderweg. Deze worden op verschillende plaatsen op en rond het parcours uitgedeeld door de Beeldig Lommelvrijwilligers.

Hoe er geraken

Met de auto

Buiten het stadscentrum van Lommel wordt duidelijke festivalsignalisatie voorzien. Volg de pijlen en je komt vanzelf uit op een parking. Een gratis shuttle wacht je daar op om je bij het festival af te zetten.

Met de trein

Plan je route via NMBS. Op beide festivaldagen rijdt het gratis toeristische treintje tussen Station Lommel en het festival.

Met de bus

Volgende busdiensten rijden met regelmaat naar Lommel:

Afstappen doe je best bij halte 'Lommel Kerk', 'Lommel Vreyshorring' of 'Lommel Donkerstraat'.

Parkeren

Met de fiets

Er zijn ruime fietsparkings voorzien aan het festivalparcours. De fietsparking aan het Michiel Jansplein wordt onder toezicht gehouden tussen 12 en 19 uur. Na 19 uur parkeer je hier op eigen risico. De fietsparking aan CC De Adelberg en het Hertog Janplein hebben geen toezichthouders.

  1. CC De Adelberg - Google maps
  2. Michiel Jansplein - Google maps
  3. Hertog Janplein - Google maps

Met de auto

Rondom het stadscentrum van Lommel zijn er verschillende gratis parkings beschikbaar.

  1. Parking Mudakkers - Google maps
  2. (Meer parkings volgen)

Mindermobielenparking

Deze parking is voorbehouden voor bezoekers die in het bezit zijn van een parkeerkaart voor personen met een handicap.

Toegankelijkheid

De organisatie van Beeldig Lommel garandeert de toegankelijkheid van het festival voor mensen met een beperking. Het parcours is verhard en goed toegankelijk voor minder mobiele mensen.

Rolstoelgebruikers tour

Op zaterdag 17 juni wordt een gratis rondgang voor rolstoelgebruikers voorzien, met begeleiding. Het traject is ongeveer 2,5 km lang. Er wordt om 14 uur aan de mindermobielenparking Mudakkers verzameld. Inschrijven dient 3 dagen voor het evenement te gebeuren via beeldiglommel@lommel.be (met vermelding van naam en gsm-nummer contactpersoon).

Blinden en slechtziendentour

Een ervaren tolk geeft een audiodescriptie over de acts, de kostuums en de context van de levende beelden. Het traject is ongeveer 2,5 km lang. De gratis audiodescriptie vindt plaats op zaterdag 17 juni om 12.30 uur in het stadscentrum van Lommel. Inschrijven dient voor 10 juni te gebeuren via beeldiglommel@lommel.be (met vermelding van naam, aantal begeleiders en gsm-nummer contactpersoon). Alle praktische informatie krijg je 3 weken voor het evenement toegestuurd via mail.