17 & 18
juni
2023
Facebook Instagram

PRAKTISCHE INFO

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni start het gratis festival om 13 uur en eindigt om 17 uur. Beeldig Lommel doet er alles aan om het festival zo bereikbaar en toegankelijk mogelijk te maken. Er zijn fietsparkings, autoparkings met shuttlebussen en er wordt extra openbaar vervoer ingezet. Voor blinden en slechtzienden wordt er een begeleide audiotour voorzien.

 

Festivalparcours

Het festivalparcours van 2,5 km lang brengt je langs alle beeldige acts. Er is een vaste aangeduide wandelroute in één richting om de veiligheid en het comfort van de vele bezoekers te garanderen. Het parcours is volledig verhard en goed toegankelijk. Deze is langs meerdere invalswegen te betreden, gelieve wel steeds de wandelrichting te respecteren.
De gratis festivalbrochure geeft een handig overzicht van het parcours, wc, EHBO, fietsparkings en het horecaplein onderweg (uitgebaat door Vill'Artistiek). Deze worden op verschillende plaatsen op en rond het parcours uitgedeeld door de Beeldig Lommelvrijwilligers.

Hoe er geraken

Met de auto

Lommel is gemakkelijk te bereiken met de auto. Rondom het stadscentrum van Lommel wordt duidelijke festivalsignalisatie voorzien richting de twee gratis parkings (meer informatie bij 'Parkeren'). In het stadscentrum is er geen autoverkeer toegelaten.

Met de trein

Plan je route via NMBS. Op beide festivaldagen rijdt het gratis toeristische treintje tussen Station Lommel en het festival.

Met de bus

Volgende busdiensten rijden met regelmaat naar Lommel:

Afstappen doe je best bij halte 'Lommel Kerk', 'Lommel Vreyshorring' of 'Lommel Donkerstraat'.

Parkeren

Met de fiets

Er zijn ruime fietsparkings voorzien aan het festivalparcours. De fietsparking aan het Michiel Jansplein wordt onder toezicht gehouden tussen 12 en 19 uur. Na 19 uur parkeer je hier op eigen risico. De fietsparking aan CC De Adelberg en het Hertog Janplein hebben geen toezichthouders.

  1. CC De Adelberg - Google maps
  2. Michiel Jansplein - Google maps
  3. Hertog Janplein - Google maps

Met de auto

Rondom het stadscentrum van Lommel zijn er twee gratis festivalparkings. De grootste festivalparking aan het Kristalpark is voorzien van een gratis shuttledienst. De shuttle wacht je daar op om je bij het festival af te zetten. De opstapplaats ligt aan de Louis Pasteurstraat.

  1. Kristalpark (met shuttledienst) - Google maps
  2. Vreyshorring - Google maps
    • 15 minuten wandelen tot aan festival
    • Dichtstbijzijnde invalsweg festivalparcours via Frans van Hamstraat

Mindermobielenparking

Deze parking is voorbehouden voor bezoekers die in het bezit zijn van een parkeerkaart voor personen met een handicap.

Shuttle diensten

SHUTTLE BUS: AUTOPARKING (gratis)

SHUTTLE TREINTJE: TREINSTATION (gratis)