14 & 15
juni
2025
Facebook Instagram

PRAKTISCHE INFO

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni start het gratis festival om 13 uur en eindigt om 17 uur. Beeldig Lommel doet er alles aan om het festival zo bereikbaar en toegankelijk mogelijk te maken. Er zijn fietsparkings, autoparkings met shuttlebussen en er wordt extra openbaar vervoer ingezet. Voor blinden en slechtzienden wordt er een begeleide audiotour voorzien.

 

Festivalparcours

Het festivalparcours van 2,5 km lang brengt je langs alle beeldige acts. Er is een vaste aangeduide wandelroute in één richting om de veiligheid en het comfort van de vele bezoekers te garanderen. Het parcours is volledig verhard en goed toegankelijk. Deze is langs meerdere invalswegen te betreden, gelieve wel steeds de wandelrichting te respecteren.
De gratis festivalbrochure geeft een handig overzicht van het parcours, wc, EHBO, fietsparkings en het horecaplein onderweg. Deze worden op verschillende plaatsen op en rond het parcours uitgedeeld door de Beeldig Lommelvrijwilligers.

Hoe er geraken

Met de auto

Lommel is gemakkelijk te bereiken met de auto. Rondom het stadscentrum van Lommel wordt duidelijke festivalsignalisatie voorzien richting de gratis parking (meer informatie bij 'Parkeren'). In het stadscentrum is er geen autoverkeer toegelaten.

Met de trein

Plan je route via NMBS. Op beide festivaldagen rijdt het gratis toeristische treintje tussen Station Lommel en het festival.

Met de bus

Volgende busdiensten rijden met regelmaat naar Lommel. Plan je route via De Lijn.

Parkeren

Met de fiets

Er zijn fietsparkings voorzien aan het festivalparcours. Het Michiel Jansplein is de meest ruime fietsparking.

 1. Michiel Jansplein - Google maps
 2. CC De Adelberg - Google maps
 3. Hertog Janplein - Google maps

Met de auto

Rondom het stadscentrum van Lommel zijn er twee gratis festivalparkings onder toezicht van parkeerwachters. De grootste parking aan het Kristalpark is voorzien van een gratis shuttledienst. De shuttle wacht je daar op om je bij het festival af te zetten.

 1. Kristalpark (met shuttledienst) - Google maps
  • GPS adres: Louis Pasteurstraat 21, Lommel
 2. Vreyshorring - Google maps
  • GPS adres: Vreyshorring 205, Lommel
  • 15 minuten wandelen tot aan festival
  • Dichtsbijzijnde invalsweg festivalparcours via Frans van Hamstraat

Mindermobielenparking

Deze parking is voorbehouden voor bezoekers die in het bezit zijn van een parkeerkaart voor personen met een handicap.

Shuttle diensten

SHUTTLE BUS: AUTOPARKING (gratis)

SHUTTLE TREINTJE: TREINSTATION (gratis)

Toegankelijkheid

De organisatie van Beeldig Lommel garandeert de toegankelijkheid van het festival voor mensen met een beperking. Het parcours is verhard en goed toegankelijk voor minder mobiele mensen.

Rolstoelgebruikers tour

Op zaterdag wordt een gratis rondgang voor rolstoelgebruikers voorzien, met begeleiding. Het traject is ongeveer 2,5 km lang. Er wordt om 14 uur aan de mindermobielenparking aan het Hertog Janplein verzameld, voor het Huis van de Stad. Inschrijven dient 3 dagen voor het evenement te gebeuren via het online formulier.

Blinden en slechtziendentour

Een ervaren tolk geeft een audiodescriptie over de acts, de kostuums en de context van de levende beelden. Het traject is ongeveer 2,5 km lang. De gratis audiodescriptie vindt plaats op zaterdag om 12.30 uur in het stadscentrum van Lommel. Afspraak voor Huis van het Kind (Het Kompas). Inschrijven dient 3 dagen voor het evenement te gebeuren via het online formulier. Alle praktische informatie krijg je voor het evenement toegestuurd via mail.

Prikkelarme omgevingen

Ontsnap op onderstaande publieke plaatsen aan de drukte en geluiden van het festival.